CZ EN

Návštěva komisaře Barniera v Praze

Dne 11. března 2004 proběhlo setkání mezi místopředsedou vlády a ministrem financí Bohuslavem Sobotkou a komisařem pro regionální politiku Evropské komise Michelem Barnierem. Setkání se uskutečnilo v rámci dvoudenní návštěvy pana Barniera v České republice. Mezi hlavními tématy setkání byla implementace Fondu solidarity Evropské unie, ze kterého Evropská komise v roce 2003 přispěla ČR na odstranění povodňových škod 129 mil. EUR, tzn. více než 4 mld. Kč. Ministr financí ocenil tento solidární příspěvek ze strany Evropské komise a vyzdvihl význam, který pomoc měla především pro české regiony poškozené povodní. Dalšími tématy krátké diskuse byla připravenost ČR na čerpání prostředků ze strukturálních fondů a Fondu soudržnosti po vstupu do EU a návrh Evropské komise na reformu regionální politiky po roce 2007. Ministr financí komisaře ujistil o pokroku v připravenosti České republiky na přijímání pomoci z fondů EU, včetně připravenosti v oblasti spolufinancování této pomoci a nastavených struktur kontroly a auditu.
V rámci svého programu v České republice navštíví komisař Barnier mj.také gymnázium Jana Nerudy v Hellichově ulici v Praze 1, které v loňském roce získalo prostředky z Fondu solidarity EU na obnovu po povodni ze srpna 2002.

Zobrazit formulář

Kontaktní formulář

Toto pole nevyplňujte!!!

Tato stránka je chráněna systémem reCAPTCHA a platí tyto zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.