CZ EN

Ministerstvo financí se distancuje od jakékoli spojitosti se společností Správa státních příspěvků, s.r.o.

Ministerstvo financí nespolupracuje a ani neiniciovalo vznik společnosti Správa státních příspěvků, s.r.o., zapsané do Obchodního rejstříku dne 23. února 2004.
Systém přidělování státních příspěvků je natolik svázán zákonem č. 42/1994 Sb., o penzijním připojištění, stejně jako zákonem č. 96/1993 Sb., o stavebním spoření, že neumožňuje spolupráci soukromé firmy.

Ministerstvo financí však není oprávněno působit na soukromé firmy při výběru obchodního jména.

Pokud uvedená firma skutečně podle svého názvu spravuje státní příspěvky, nejsou to v žádném případě státní příspěvky, o které žádají penzijní fondy, ani státní přípěvky, o které žádají stavební spořitelny, neboť mechanismus, kterým jsou poskytovány státní příspěvky k příspěvkům účastníků penzijního připojištění či stavebního spoření, zcela jednoznačně upravují výše uvedené zákony.

O státní příspěvek může na základě obdržených přípěvků účastníků požádat jen penzijní fond, žádost musí podepsat statutární zástupce penzijního fondu. Přidělení příspěvků zajišťuje odpovědná pracovnice Úřadu státního dozoru v pojišťovnictví a penzijním připojištění Ministerstva financí. Ta také předkládá příslušný spis k podpisu s pokynem k bezhotovostní výplatě na účty jednotlivých penzijních fondů. Podobný mechanismus je využíván u stavebního spoření, a ani tady žádný prostředník není nutný.

Ministerstvo financí celou věc průběžně konzultuje jak se stavebními spořitelnami, tak s penzijní fondy, které působí na trhu v oblasti stavebního spoření a penzijního připojištění.

Zobrazit formulář

Kontaktní formulář

Toto pole nevyplňujte!!!

Tato stránka je chráněna systémem reCAPTCHA a platí tyto zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.