CZ EN

Daňe a povodeň

Ministerstvo financí je si plně vědomo vážné situace, která nastala pro mnohé občany České republiky v souvislosti s povodněmi, které postihly naši zemi v srpnu tohoto roku.

Ústřední finanční a daňové ředitelství, jako součást Ministerstva financí, chce následující informací usnadnit orientaci občanům postiženým povodněmi i těm, kteří se na odstraňování škod způsobených touto povodní podílejí, v daňových zákonech tak, aby snadno nalezli odpovědi na otázky, které se vztahují k odstraňování škod způsobených povodní, k poskytování pomoci při jejich odstraňování či k plnění povinností vůči státnímu rozpočtu a finančním úřadům.

Ministerstvo financí vydalo čtyři pokyny řady " D ", ve kterých se zabývá řešením některých zásadních otázek z hlediska daně z přidané hodnoty, daně darovací, daní z příjmů fyzických i právnických osob a z hlediska zákona o správě daní a poplatků.

V těchto pokynech lze nalézt problematiku:

Uvedené pokyny budou zveřejněny v nejbližším vydání Finančního zpravodaje, na Internetových stránkách Ministerstva financí, k dispozici budou i na finančních ředitelstvích a finančních úřadech.

Ing. Bc. Robert Szurman v.r.
Ústřední ředitel sekce 051

Zobrazit formulář

Kontaktní formulář

Toto pole nevyplňujte!!!

Tato stránka je chráněna systémem reCAPTCHA a platí tyto zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.