CZ EN

Studenti VŠE se od Auditního orgánu učili odhalovat podvody

Zaměstnanci Auditního orgánu pro operační programy spolufinancované z fondů EU vystoupili ve středu 26. 4. 2017 na konferenci „Účetnictví z druhé strany aneb kriminalita, falšování a účetní podvody“, která proběhla na Vysoké škole ekonomické v Praze.

Jejich workshop byl zaměřen na varovné signály podvodu při auditu prostředků Evropské unie. Zaměstnanci Auditního orgánu v první části workshopu uvedli studenty do problematiky fondů Evropské unie, včetně představení implementační struktury Evropských strukturálních a investičních fondů (ESIF) a projektového cyklu. Následně studenty seznámili s možnostmi a způsoby odhalování podvodů či nesrovnalostí při výkonu auditu. Náplní druhé části byla případové studie založená na fiktivním projektu, na kterém si studenti vyzkoušeli odhalování podvodů při auditu finančních prostředků Evropské unie.

Na závěr proběhlo společné vyhodnocení, v rámci kterého se mohli zúčastnění studenti na cokoliv zeptat. Workshop se setkal s pozitivním ohlasem. „Byl jsem příjemně překvapen, jak v krátkém čase našli studenti ve fiktivním projektu množství zřejmých podvodů a chyb. Spolupráci s VŠE hodnotím pozitivně a předpokládám, že zapojení Auditního orgánu do podobných workshopů bude přibývat,“ sdělil po ukončení vedoucí oddělení Metodicko-právní podpory Auditního orgánu Jiří Machát.

Zobrazit formulář

Kontaktní formulář

Toto pole nevyplňujte!!!

Tato stránka je chráněna systémem reCAPTCHA a platí tyto zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.