CZ EN

Ministerstvo financí láká do svých řad absolventy Univerzity Karlovy

Absolventi a absolventky rozmanitých fakult a oborů Univerzity Karlovy mají na Ministerstvu financí dveře otevřené k dobrému pracovnímu uplatnění. S jejich zaměstnáváním má úřad dlouhodobě výbornou zkušenost. Personalistky Ministerstva financí se proto 28. listopadu zúčastnily Veletrhu Absolvent v pražském Karolinu s aktuální nabídkou necelých dvou set volných míst v úřadě.

„Vzhledem k rekordně nízké nezaměstnanosti a omezené nabídce na trhu pracovních sil nechceme sedět se založenýma rukama v klíně a čekat, až se na nás uchazeči o zaměstnání obrátí. Místo toho je sami aktivně vyhledáváme,“ říká státní tajemník Ministerstva financí Jan Sixta. „Služební zákon vyžaduje u velkého množství pozic vysokoškolské vzdělání, proto jsme uvítali příležitost oslovit na veletrhu absolventy a končící studenty Univerzity Karlovy,“ doplňuje ředitelka personálního odboru Libuše Neščáková.

Řada absolventů se zastavila u stánků s pracovními nabídkami rovnou po cestě z promoce v hlavní síni Karolina. Na ministerstvu naleznou uplatnění především právníci a ekonomové, ale také absolventi oborů z oblasti matematiky, politologie, sociologie, mezinárodních či evropských studií. „Obecně převládá přesvědčení, že práce u nás obnáší pouze státní rozpočet a daně, ovšem ve skutečnosti je nabídka pozic mnohem pestřejší. Jedná se například o oblasti finančních trhů, auditu, hospodářské politiky nebo regulace hazardu,“ vysvětluje Libuše Neščáková. Návštěvníci veletrhu měli možnost seznámit se s požadavky na jednotlivé pozice, se specifiky služebního zákona, s úřednickou zkouškou i nabízenými zaměstnaneckými benefity. Do budoucna ministerstvo uvažuje o konání vlastního profesního dne, kde by měli uchazeči o zaměstnání možnost hovořit přímo se zástupci jednotlivých sekcí a seznámit se blíže s prostředím a fungováním ministerstva.

Aktuální nabídka volných služebních a pracovních míst je k dispozici na webu MF. Uchazeči se mohou s jakýmikoliv dotazy či nejasnostmi obracet na personální odbor na adrese vyberova.rizeni@mfcr.cz.

Dokumenty ke stažení

Dokumenty ke stažení

Zobrazit formulář

Kontaktní formulář

Toto pole nevyplňujte!!!

Tato stránka je chráněna systémem reCAPTCHA a platí tyto zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.