CZ EN

Ministerstvo financí vyplatilo 4 miliardy na stavební spoření

Ministerstvo financí vyplatilo 18. dubna 2016 stavebním spořitelnám zálohy státní podpory stavebního spoření za rok 2015 v celkové výši 4 136 068 816 Kč. Stavební spořitelny jsou povinny připsat poukázané zálohy státní podpory na účty jednotlivých účastníků stavebního spoření nejpozději do jednoho měsíce od obdržení této zálohy.

Podle platné právní úpravy může jednomu účastníkovi stavebního spoření vzniknout ke všem uzavřeným smlouvám (včetně smluv, kdy na účastníka přešla práva a povinnosti vyplývající ze stavebního spoření jako na pozůstalého manžela nebo na dědice vzešlého z dědického řízení) nárok na státní podporu v maximální celkové výši 2 000 Kč za kalendářní rok.

Stavební spořitelny podle zákona o stavebním spoření uplatňují nárok na vyplacení zálohy státní podpory souhrnně za všechny účastníky stavebního spoření písemnou žádostí u Ministerstva financí, a to vždy po uplynutí kalendářního roku. Ministerstvo financí poukáže stavebním spořitelnám částky ročních záloh státní podpory do dvou měsíců od doručení žádosti.

Zobrazit formulář

Kontaktní formulář

Toto pole nevyplňujte!!!

Tato stránka je chráněna systémem reCAPTCHA a platí tyto zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.