CZ EN

Odpověď Ministerstva financí České republiky na konzultační materiál Evropské komise k problematice stínového bankovnictví

Odpověď Ministerstva financí České republiky ze dne 31. 5. 2012 na konzultační materiál Evropské komise k problematice stínového bankovnictví  (Contribution to the Consultation on Shadow Banking (Green Paper.)

Evropská komise zveřejnila dne 19. března 2012 k veřejné konzultaci dokument „Zelená kniha: Stínové bankovnictví  “. Konzultací se Komise aktivně zapojuje do právě probíhající činnosti Rady pro finanční stabilitu (Financial Stability Board, dále jen „FSB“), která v současnosti jako odpověď na výzvu z jednání skupiny G20 v Soulu v roce 2010 a v Cannes v roce 2011 vypracovává doporučení pro dohled a regulaci subjektů a činností stínového bankovnictví. Cílem Evropské komise je získat na základě reakcí zúčastněných stran podrobnější informace o oblasti stínového bankovnictví, konkrétně jeho subjektech a činnostech a stávající regulaci v jednotlivých členských státech, aby bylo možné rozhodnout o případné realizaci vhodných opatřeních v této oblasti.

  • Zdroj: MF - odbor 27 Finanční trhy I; odd. Bankovnictví: Odpověď MF na konzultační materiál Evropské komise k problematice stínového bankovnictví (Contribution to the Consultation on Shadow Banking (Green Paper)), publikováno 06/2012, ke stažení ve formátu PDF, anglická verze

 

Konzultační materiál Evropské komise k problematice stínového bankovnictví - anglická verze

Konzultace Evropské komise k problematice stínového bankovnictví -  http://ec.europa.eu/internal_market/consultations/2012/shadow_en.htm  (19.03.2012 to 15.06.2012)

Dokumenty ke stažení

Zobrazit formulář

Kontaktní formulář

Toto pole nevyplňujte!!!

Tato stránka je chráněna systémem reCAPTCHA a platí tyto zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.